7 Aralık 2012 Cuma

PİRİNÇUNLU KREMALI KEK

4 adet yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı pirinçunu
1 su bardağı buğday unu
1 paket vanilya
1 paket kabartmatozu
üzeri için:
1 su bardağı süt
2 tatlı kaşığı şeker
Kreması:
3,5 su bardağı süt
2 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı buğday nişastası
1 poşet kremşanti
YAPILIŞI:
Oda ısısındaki yumurtaları derin bir kaba kırın ve çırpın.İçine şeker,yağ ve pirinçunu katıp yine çırpın.Un,kabartmatozu ve vanilyayı eleyerek karışıma ekleyip çırpıp yağlanmış büyük kare borcama dökün 170 derecede pişirinKek ılınınca bir bardak süte iki tatlı kaşığı şeker koyup iyice karıştırın ve kekin her yanını ıslatın.Diğer tarafta kremayı hazırlayın bunun için derin bir kaba un,nişasta ve sütü koyup mikserle çırpın karışımı tencereye alıp kaynayana kadar pişirin.Kaynayınca altını kapatıp soğutun içine bir poşet kremşanti katıp çırpıp kekin üzerine döşeyin.Bir iki saat buzdolabında bekletip servis yapın limon rendesiyle servis yaptım güzel koku veriyorAfiyetolsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder